In de kijker

Bij de start van het nieuwe jaar hebben we besloten om ook onze website in een nieuw kleedje te steken. Hou vanaf nu zeker de pagina met activiteiten in het oog! Daar zal je regelmatig de belevenissen van onze leerlingen kunnen volgen.

ACTIVITEITEN

Het Pulhof leeft

Het Pulhof is een school die leeft. Naast de lessen maken we tijd vrij voor allerhande activiteiten.
Een tombola voor het goede doel, lezingen door externen, gedichtendag, dag van respect, free podium, sinterklaas op bezoek enz…

LEES AL HET NIEUWS

Waar het om gaat

Respect, openheid, engagement en professionalisme. Dat is onze school in vier kernwoorden.

Ons doel? Leerlingen laten groeien door een moderne, pedagogische aanpak met oog voor traditionele waarden .

ONTDEK HIER ONS OPVOEDINGSPROJECT

Het Pulhof leeft

Afbeelding(1)

‘wiskundedag’ UA zesdejaars

De leerlingen van het zesde jaar uit de richtingen met component wiskunde kregen tijdens de ‘wiskundedag’ aan de Universiteit Antwerpen alvast een bredere kijk op het vak wiskunde.

DSCN0108

Workshop Shakespeare and Tragedy zesdejaars

De acteurs betrokken ons heel hard bij de voorstelling. Sommige leerlingen werden naar voren geroepen en kregen attributen en teksten in de hand. Op die manier hebben we op een leuke en interactieve manier kennisgemaakt met Shakespeare.

DSCN0140

Workshop Big Book Show vijfdejaars

  Tijdens het Engels toneel hebben we op een originele en interactieve wijze een andere kijk gekregen op het bespreken van nieuwe boeken. Aan de hand van “To Kill a Mockingbird” en “Animal Farm”, waarin we actief als acteurs betrokken werden, leerden we wat er nu juist belangrijk is bij het beoordelen van een roman. … Continued

DSCN1074

actie ouderraad nieuwe banken in de tuin

Ook tijdens de kersthappening van donderdag 17 december zal de pulhofwijn door de ouderraad verkocht worden. De opbrengst gaat naar nieuwe banken voor de tuin en de speelplaats. De eerste bank is reeds binnen; op naar de tweede bank!!!

1865A_skp03_scene 13 psd 06-01-2014

startschot Scholen van Morgen: nieuwbouw

Startschot voor nieuwe sporthal en klassenblok is gegeven! Op 1 december 2015 starten de werken. De gebouwen worden opgeleverd in de krokusvakantie 2017. Een nieuwe sporthal voor kleuter-, lagere en secundaire school. Een nieuwe klasvleugel voor de secundaire school. Dit project wordt gerealiseerd door Scholen van Morgen.

Een snelle blik op de toekomst

poster

 

Dinsdag 16 februari. Kennismakingsavond voor nieuwe leerlingen van het secundair onderwijs. Doorlopend van 19.00 u. tot 21.00 u ( vooral voor 1e jaar secundair)

Van maandag 22 februari tot vrijdag 4 maart. Voorrang inschrijving van broers/zussen van leerlingen van onze secundaire school. Hiervoor dient u een afspraak te maken.

Zaterdag 5 maart. Start inschrijvingen voor de andere leerlingen in het 1e jaar. Vanaf 13.00 u. tot 16.00 u.

U bent hier van harte welkom. Zodra onze capaciteit bereikt is, komt uw zoon/dochter op een wachtlijst. Daarom raden wij u aan om op 5 maart zeker in te schrijven.

Vanaf 11 april starten de inschrijvingen voor de andere jaren. Hiervoor dient u ook een afspraak te maken.

Op zaterdag 21 mei tijdens het tuinfeest (13.00 u. tot 15.00 u.). Mogelijkheid om in te schrijven.

 

Een moderne school

 

Het Pulhof leeft! Ook op Facebook. We hebben een toffe pagina met speelse berichten en leuke foto’s. Volg ons zeker om niets meer te missen van wat er op en rond onze school gebeurt.

Het pulhof op Facebook

 

Het Pulhof kiest ervoor de inschrijvingen te vergemakkelijken door u, als ouder, online te laten intekenen. Zo kan u zelf het meest passende tijdstip selecteren om een van onze leerkrachten te spreken.

Inschrijven oudercontact

 

De elektronische leeromgeving biedt leerkrachten tal van mogelijkheden om het leerproces van hun leerlingen te ondersteunen en te versterken. Het is meteen ook een ideale tool om alle leerlingen op een vlotte manier te laten samenwerken binnen een veilige omgeving.

Login op smartschool