Free Podium

IMG_8704Het evenement van het jaar is ongetwijfeld het Pulhof Free Podium. Tijdens dit openluchtfestival kunnen onze leerlingen hun talenten aan de hele schoolgemeenschap tonen. Zang, dans, rope-skipping, een goochelact, … Het is de voorbije 10 jaar allemaal de revue gepasseerd.

In het begin van het schooljaar kunnen de leerlingen zich inschrijven voor het Free Podium. Ze kunnen dat individueel doen, in groep, of met familie/vrienden. De enige voorwaarde is dat er tenminste één iemand van de groep op onze school moet zitten. Onze deelnemers worden niet zomaar in het koude water geworpen; in de loop van het schooljaar krijgen ze een intensieve begeleiding door verschillende coaches. Zij schaven de zang-, dans- of andere kunsten van onze deelnemers bij zodat ze op het Free Podium zelf een act afleveren die er mag staan.DSC_0105

Het Free Podium is een Pulhofevenement dat kleinschalig begonnen is in de feestzaal van de school. Na vijf edities indoor sloegen enkele enthousiaste collega’s de handen in elkaar om bij de festiviteiten van Pulhof Voluit een festivaleditie op de speelplaats te organiseren. Dit bleek zo’n groot succes te zijn dat voortaan alle edities buiten georganiseerd zouden worden.

Op de avond van het Free Podium komen alle deelnemers één voor één aan bod. Ons voornaamste doel is hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Toch is er elk jaar ook een competitie aan het evenement verbonden. Deelnemers worden beoordeeld door een jury. Ook het
publiek mag meestemmen. Voor de drie laureaten zijn er steevast mooie prijzen weggelegd. De hoofdprijs is studiotijd in een professionele studio waar de winnaars één of meerdere liedjes mogen gaan opnemen.

Meer info? Neem een kijkje op onze Facebookpagina!

Bekijk hieronder het filmpje van onze winnaars van vorig jaar: Sofie en Olivia!