algemene info

Pulhof staat voor een moderne pedagogische aanpak mét oog voor de traditionele waarden en een bijzondere aandacht voor een vlotte overstap kleuter – lager – secundair – hoger onderwijs.

ligging

Het Onze-Lieve-Vrouwinstituut is gelegen aan de Grotesteenweg 489 in Berchem en is dus gemakkelijk bereikbaar te voet, met de fiets, openbaar vervoer of auto.

De grote voorgevel verbergt een uniek complex met een grote tuin die ook door de leerlingen gebruikt wordt tijdens pauzes en activiteiten.

Sinds enkele jaren is er ook geïnvesteerd geweest in een volledige nieuwbouw voor de derde graad.

voorgevel

uniform

De school huldigt het principe dat het, bij de vorming, in de eerste plaats gaat om het innerlijke van de mens, niet zozeer om het uiterlijke. Naar de geest van die regel hebben we gekozen voor een uniform zodat alle leerlingen gelijkaardig gekleed gaan. Pulhof is een blauwe school. School- en gymuniform zijn verplicht!

Voor een concrete invulling van de uniformregel verwijzen we naar het schoolreglement. De belangrijkste afspraken lees je hieronder.

Uniform voor alle leerlingen:

–donkerblauwe trui of vest. Logo mag, maar niet groter dan twee vingers.

–effen wit hemd of blouse, T-shirt of polo, met lange of korte mouwen

–lange, donkerblauwe broek of bermuda (geen jeans)

–donkerblauwe rok of broekrok (geen jeans)

–effen witte of donkerblauwe sokken

–donkere of witte effen schoenen (geen felle kleuren)

–witte of donkerblauwe sjaal, handschoenen, muts

–marineblauwe overkleding (jas, anorak);
specifieke regenkleding voor de fiets mag anders gekleurd zijn

–geen opzichtige juwelen, make-up, kapsel

–Wij adviseren ten zeerste omwille van de veiligheid en de zichtbaarheid in het verkeer het dragen van een fluo hesje of fluo boekentashoes vanaf de herfstvakantie tot de paasvakantie.

didactische infrastructuur

• ruime, lichte klassen
  • smartborden
  • computer- en videoklassen