algemene info

Pulhof staat voor een moderne pedagogische aanpak mét oog voor de traditionele waarden en een bijzondere aandacht voor een vlotte overstap kleuter – lager – secundair – hoger onderwijs.

algemene onderwijsvorm

gemengd In de eerste graad bieden we als school alleen de mogelijkheid om zich in te schrijven in de A-stroom. De leerlingen hebben daarin wel de keuze voor Grieks-Latijn, Latijn, STEM of moderne wetenschappen. Op het Pulhof kunnen de leerlingen daarna doorstromen naar richtingen uit het ASO (algemeen secundair onderwijs). Met die algemene vorming krijgen de leerlingen op onze school een ideale voorbereiding voor verdere studies.

Vooraleer de leerlingen in het secundair starten krijgen ze op het Pulhof ook de kans om zich in te schrijven in het kleuter- of lager onderwijs. Meer informatie over de kleuterschool vindt u via deze link, voor de lagere school via volgende link.

ligging

Het Onze-Lieve-Vrouwinstituut is gelegen aan de Grotesteenweg 489 in Berchem en is dus gemakkelijk bereikbaar te voet, met de fiets, openbaar vervoer of auto.

De grote voorgevel verbergt een uniek complex met een grote tuin die ook door de leerlingen intens gebruikt wordt.

voorgevel

uniform

De school huldigt het principe dat het, bij de vorming, in de eerste plaats gaat om het innerlijke van de mens, niet zozeer om het uiterlijke. Naar de geest van die regel hebben we gekozen voor een uniform zodat alle leerlingen gelijkaardig gekleed gaan. Pulhof is een blauwe school. School- en gymuniform zijn verplicht! Voor een concrete invulling van de uniformregel verwijzen we naar het schoolreglement.

didactische infrastructuur

• ruime, lichte klassen
  • smartborden
  • computer- en videoklassen
  • professioneel auditorium
  • iPad-klas
  • (draadloos) internet
  • laboratoria
  • degelijk uitgeruste lokalen in alle afdelingen
  • 4 sportruimtes – sportvelden
  • indoor klimmuur
computerklas

bereikbaarheid

Het schoolgebouw heeft drie ingangen:

• Grotesteenweg (ingang lagere school)
  • Lysenstraat (ingang secundair onderwijs)
  • Floraliënlaan (ingang kleuterschool)

De school is dan ook vlot bereikbaar zowel met de fiets of brommer als met het openbaar vervoer. Er is een overdekte fietsenstalling voor ongeveer 450 fietsen met speciale rekken voor brede banden. Bovendien is er voor de brommers een aparte, overdekte stalling voorzien.

Mogelijkheden met de (brom)fiets

Fietsers kunnen alleen binnen langs de Lysenstraat en de Floraliënlaan. Zij gebruiken de geschilderde fietspaden. Bromfietsers gebruiken uitsluitend de ingang Lysenstraat.

Beide in- en uitgangen staan onder videobewaking om fietsdiefstallen tegen te gaan.

fiets

Mogelijkheden met het openbaar vervoer

Halte Pulhof: Deze halte bevindt zich voor de hoofdingang van de school. De trams rijden in normale omstandigheden om de 6 à 7 minuten. Bij deze halte stoppen tramlijn 7 (Sint-Pietersvliet – Mortsel) en tramlijn 15 (Linkeroever – Boechout).

Halte Berchem Floraliënlaan: Deze halte bevindt zich op wandelafstand van de school (ongeveer 5 minuten).

• Bus 32: Edegem – Berchem Station – Rooseveltplaats
  • Bus 33: Ekeren – Merksem – Wilrijk – Hoboken

Halte Berchem Grotesteenweg: Deze halte bevindt zich op wandelafstand van de school (ongeveer 5 minuten).

• Bus 33: Ekeren – Merksem – Wilrijk – Hoboken
  • Bus 90: Berchem Station – Mortsel – Lier
  • Bus 91: Berchem Station – Mortsel – Waarloos
  • Bus 92: Berchem Station – Mortsel – Kontich Station

Klik hier voor meer informatie over vervoersmaatschappij De Lijn.

Klik hier voor meer informatie over vervoersmaatschappij NMBS.

delijn grotesteenweg