INSCHRIJVINGEN 2024-2025

1e JAAR

Je zit nu in de lagere school en je start volgend jaar in het 1e middelbaar.

Wij hebben 180 vrije plaatsen in het 1e jaar secundair. De voorbije jaren zijn we er steeds in geslaagd alle wachtlijsten weg te werken.

Je kan je als volgt inschrijven op onze school:
 • Digitaal register via Meld-Je-Aan
  Je kiest voor een aanmelding op een digitaal register. Deze aanmelding is geen definitieve inschrijving, maar geeft je de grootste kans op een plaats op onze school. Deze optie wordt ten zeerste aangeraden!
 • Vrije inschrijving
  Indien je de aanmeldingsperiode gemist hebt, kan je “vrij” inschrijven na de aanmeldingsperiode. Dit is minder gunstig: alle leerlingen die via het digitaal register een ticket kregen, zijn zeker van een plaats. Als hiermee alle plaatsen op school volzet zijn, wordt een wachtlijst aangelegd. De “vrije” inschrijvingen worden onderaan deze wachtlijst bijgevuld.

INSCHRIJVEN VIA DIGITAAL REGISTER MELD-JE-AAN


STAP 1: aanmelden en schoolkeuze
We schrijven in met een digitale aanmelding:

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN
van ma 25/03/2024 om 9.30 u. tot vr 19/04/2024 om 17 u.
ALLE leerlingen (ook broers/zussen/kind van personeel!)
.

HIER vind je meer uitgebreide info over deze procedure.

In tegenstelling tot de voorbije jaren is de aanmeldingsperiode voor alle leerlingen hetzelfde. Broers en zussen en kinderen van personeel behouden echter voorrang bij de toekenning van de school. Zij zullen eerst geplaatst worden bij het verdelen van de beschikbare plaatsen, en nadien worden de andere leerlingen geplaatst.

Je ontvangt op wo 8 mei 2023 een mail met de toegewezen school. Deze school is een van de scholen die u als voorkeur hebt opgegeven in het digitaal platform.

STAP 2: definitieve inschrijving
Je kan inschrijven op onze school met het toegekende ticket dat je ontvangen hebt van Meld-Je-Aan. Wij contacteren u via mail indien u een ticket voor onze school hebt ontvangen. Indien u op de wachtlijst staat van Meld-Je-Aan en er komt een plaats vrij, dan contacteren we u.
Breng zeker de nodige documenten mee (zie verder).
De inschrijving is vanaf dan definitief.VRIJE INSCHRIJVING (minder gunstig)

Heb je de aanmelding gemist? Vanaf 14 mei 2024 om 9 u. kunnen leerlingen die zich niet hebben aangemeld via het digitaal platform vrij inschrijven. Zij hebben geen ticket ontvangen en worden onderaan de wachtlijst aangevuld.
De aanmelding voor deze vrije inschrijving gebeurt fysiek op school. U komt langs vanaf 14 mei om 9 u. en wordt in aangemelde volgorde op de wachtlijst gezet.


Wat heb je nodig bij inschrijving?

 • Bij de inschrijving voor het eerste jaar secundair:
  • het origineel getuigschrift van het basisonderwijs (dit krijg je op het einde van het zesde leerjaar)
  • het eindrapport van het zesde leerjaar (dit krijg je op het einde van het zesde leerjaar)
  • samenstelling van het gezin of de geboorteakte: te bevragen op de dienst burgerlijke stand van uw woonplaats. Vermeld zeker dat dit document bestemd is voor schooldoeleinden. Woon je een van de Antwerpse districten dan kan je via het E-loket (www.antwerpen.be) de gezinssamenstelling of de geboorteakte gratis aanvragen. 
  • het rijksregisternummer van de nieuwe leerling
  • (eventueel) BASO-fiche van vorig schooljaar
  • (bij voorkeur) advies vorige school en/of advies C.L.B. (dit krijg je op het einde van het zesde leerjaar)
2e-6e JAAR

Je zit nu in een andere school en je wil volgend jaar schakelen naar onze school?

Voorinschrijvingen voor hogere jaren kunnen vanaf maandag 13 mei 2024. Je meldt je hiervoor fysiek aan op het secretariaat secundair onderwijs (ingang Lysenstraat) op schooldagen maandag en dinsdag tussen 9 u en 11 u en van 13.30 u tot 16.30 u ; op donderdag en vrijdag van 9 u tot 11 u. Indien u informatie wenst over het opvoedingsproject, zorgaanbod of verschillende opties op onze school stuurt u een mail met uw contactgegevens naar inschrijvingen@pulhof.be

Wat heb je nodig bij de definitieve inschrijving?

 • Bij de inschrijving voor een hoger leerjaar van het secundair:
  • eindrapport + oriënteringsattest van het laatst gevolgde jaar in het secundair onderwijs (cijfers & advies)
  • attest van gezinssamenstelling (te bevragen via het E-loket van uw stad of gemeente.
  • eID (identiteitskaart) + rijksregisternummer van de nieuwe leerling (RRNR)