INSCHRIJVINGEN 2022-2023

1e JAAR

Je zit nu in de lagere school en je start volgend jaar in het 1e middelbaar.

Wij hebben 160 vrije plaatsen in het 1e jaar secundair. De voorbije jaren zijn we er steeds in geslaagd alle wachtlijsten weg te werken.

Je kan je als volgt inschrijven op onze school:
  • Van 8 maart tot 29 maart 2022
    Je kiest voor een aanmelding op een digitaal register. Deze aanmelding is geen definitieve inschrijving, maar verhoogt je kans op een plaats op onze school. Deze optie wordt ten zeerste aangeraden!
  • Vanaf 25 april 2022
    Indien je de aanmeldingsperiode gemist hebt, kan je “vrij” inschrijven na de aanmeldingsperiode. Dit is minder gunstig: alle leerlingen die via het digitaal register een ticket kregen, zijn zeker van een plaats. Als hiermee alle plaatsen op school volzet zijn, wordt een wachtlijst aangelegd. De “vrije” inschrijvingen worden onderaan deze wachtlijst bijgevuld.

INSCHRIJVEN VIA CENTRAAL DIGITAAL REGISTER

STAP 1: aanmelden en schoolkeuze
We schrijven in met een digitale aanmelding:

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN
van 08/03/2022 om 9.30 u. tot 29/03/2022 om 17 u.
.

HIER vind je meer uitgebreide info over deze procedure.

Aanmeldingsperiode voor alle leerlingen (ook voor broers en zussen en kinderen van personeel): van 08/03/2022 om 9.30 u. tot 29/03/2022 om 17 u.

In tegenstelling tot voorbije jaren is de aanmeldingsperiode voor alle leerlingen hetzelfde. Broers en zussen en kinderen van personeel behouden echter voorrang bij de toekenning van de school. Zij zullen eerst geplaatst worden bij het verdelen van de plaatsen, en nadien worden de andere leerlingen geplaatst.

STAP 2: toekenning school
Je krijgt uiterlijk op 21 april 2022 een mail met de toegewezen school. Deze school is een van de scholen die u als voorkeur hebt opgegeven in het digitaal platform.

STAP 3: definitieve inschrijving
Vanaf 23 april 2022 (vanaf 9.30 u.) tot 20 mei 2022 (17.00 u.). Je kan nu inschrijven in de toegekende school. De inschrijving is vanaf dan definitief.

Als je een bevestiging hebt ontvangen van MJA, krijg je eerstdaags een mail van de school met verdere instructies.

“VRIJE” INSCHRIJVING (minder gunstig)

Heb je de aanmelding gemist? Vanaf 25 april 2022 kunnen leerlingen die zich niet hebben aangemeld via het digitaal platform vrij inschrijven. Zij hebben geen ticket ontvangen en worden onderaan de wachtlijst aangevuld.
De aanmelding voor deze vrije inschrijving gebeurt op dit platform: www.meldjeaan.antwerpen.be.

Wat heb je nodig bij de definitieve inschrijving?

• Bij de inschrijving voor het eerste jaar secundair:
    • het origineel getuigschrift van het basisonderwijs
    • het eindrapport van het zesde leerjaar
    • samenstelling van het gezin of de geboorteakte: te bevragen op de dienst burgerlijke stand van uw woonplaats. Vermeld zeker dat dit document bestemd is voor schooldoeleinden. Woon je een van de Antwerpse districten dan kan je via het E-loket (www.antwerpen.be) de gezinssamenstelling of de geboorteakte gratis aanvragen.
    • het rijksregisternummer van de nieuwe leerling
    • (eventueel) BASO-fiche van vorig schooljaar
    • (bij voorkeur) advies vorige school en/of advies C.L.B.

2e-6e JAAR

Je zit nu in een andere school en je wil volgend jaar schakelen naar onze school?.

Je kan je aanmelden voor inschrijving in onze school vanaf 25 april 2022 9 u. via mail. KLIK HIER
Je wordt door de school gecontacteerd via mail met het verdere verloop van de procedure.

Wat heb je nodig bij de definitieve inschrijving?

• Bij de inschrijving voor een hoger leerjaar van het secundair:
    • het rapport (en het attest) van het laatst gevolgde jaar in het secundair onderwijs
    • het rijksregisternummer van de nieuwe leerling
    • bij voorkeur: advies vorige school en/of advies C.L.B.
    • (indien in uw bezit: de oriënteringsattesten en studiegetuigschriften van de reeds gevolgde leerjaren in het secundair onderwijs en van het basisonderwijs (als deze oriënteringsattesten en studiegetuigschriften nog in het bezit zijn van de vorige school, worden die door ons aangevraagd).