Voor zij die de school al een tijdje kennen is de ouderraad ongetwijfeld bekend. Indien je echter pas bij de school bent, willen wij u eerst en vooral vanuit de ouderraad een warm welkom heten.

De ouderraad vormt een brug tussen de ouders, de leerkrachten en directie met als doel de leerlingen de mogelijkheid te geven zich in de best mogelijke omstandigheden te ontwikkelen. We proberen toegankelijk te zijn op een heel laagdrempelige manier. U kan met ons gemakkelijk in contact komen via de drankkraampjes op infomomenten, oudercontacten of de kersthappening. De ouderraad probeert echter veel meer te zijn. Op die momenten proberen we voor de school fondsen te verwerven en de school ook op een materiële manier te ondersteunen (bvb. de pingpongtafels).

Ook inhoudelijk willen we u, als ouder, de leerkrachten en directie ondersteunen door jaarlijks een info-avond te organiseren. Op die manier hopen we ons pedagogisch steentje bij te dragen.

De ouderraad geeft tevens de mogelijkheid aan ALLE ouders om oprechte feedback te geven aan de school, waardoor een aangename samenwerking met wederzijds begrip en respect gerealiseerd wordt. Dat kan in een persoonlijk gesprek of digitaal via ouderraad@pulhof.be.

 

Uw bijdrage is belangrijk

 

Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar kan elke ouder die een zoon/dochter heeft die ingeschreven is in OLV Pulhof – ASO, lid worden van de ouderraad. Per schooljaar wordt een zestal keer vergaderd.

Samen met andere gemotiveerde ouders kan u meewerken aan initiatieven van de ouderraad. De school blijft op deze wijze voor u geen vreemde. Hebt u interesse, kom dan gerust langs of geef een seintje aan de ouderraad via ouderraad@pulhof.be. U bent in ieder geval van harte welkom !

Wil je meer weten? Lees dan zeker onze wervende brief!

Kan je niet komen maar wil je toch je ding kwijt, neem dan contact op met de ouderraad via ouderraad@pulhof.be.

 

Activiteiten

 

Via de website van de school en Smartschool houden we jullie op de hoogte van de activiteiten van de ouderraad. Hierbij een overzicht van de reeds geplande activiteiten dit schooljaar:

1.   Teachers day
“World teachers’ day” wordt over de hele wereld gevierd. UNESCO nam dit initiatief in 1994 om zo haar waardering voor het werk van leerkrachten uit te drukken. Ook in het OLV Instituut Pulhof worden de leerkrachten ASO gewaardeerd voor hun dagdagelijkse inzet en verwend.

2.   Party time
Ook ouders mogen gerust hun beentjes eens strekken. Daarom organiseren we dit jaar een heuse fuif! Blokkeer 15 november 2019 alvast in jullie agenda’s!

3.   Kersthappening
Ondertussen kunnen we gerust van een traditie spreken. Bij het afhalen van het rapport van zoon- of dochterlief op 19 december 2019 kan je er niet rond (letterlijk en figuurlijk!) We voorzien een passend hapje en drankje om de goede resultaten te vieren (hopelijk niet om de mindere resultaten door te spoelen).

4.   Info-avond
Ook voor wat pedagogische diepgang kan je bij de ouderraad terecht. Op 10 oktober 2019 is iedereen van harte welkom op een info-avond. Puberende jongeren in onze multimediale maatschappij grootbrengen is zeker geen evidentie. We helpen graag een handje door een expert aan het woord te laten. 

5.   Sponsoractie
Onderwijs organiseren kost geld. Een steentje bijdragen doen we graag met onze sponsoractie. Zoals vorig jaar proberen we weer wafeltjes en pralines aan de man te brengen.

6.   Welkom nieuwe ouders bij inschrijvingsmoment
Met een tas koffie of iets lekker fris, verwelkomen wij graag de nieuwe ouders bij het inschrijven van hun zoon/dochter, reeds van ’s ochtends vroeg …

7.   Tuinfeest 

Het hoogtepunt van het schooljaar is ongetwijfeld het Tuinfeest van de school. Ook op deze activiteit steken wij als ouderraad ASO een handje toe. We voorzien al enkele jaren een overheerlijke catering.

Bij tal van andere activiteiten zorgt de ouderraad voor een drankkraampje om u de gelegenheid te bieden kennis te maken met onze actieve leden en feedback te geven omtrent onze activiteiten en de werking van de school.

Verslagen vorige vergaderingen