ouderraad ASO

Voor zij die de school al een tijdje kennen is de ouderraad ongetwijfeld bekend. Indien je echter pas bij de school bent, willen wij u eerst en vooral vanuit de ouderraad een warm welkom heten.

De meesten ontmoeten de ouderraad via de drankkraampjes op infomomenten, oudercontacten of de kersthappening. De ouderraad probeert echter veel meer te zijn. De ouderraad vormt een brug tussen de ouders en de school met als doel de leerlingen de mogelijkheid te geven zich in de best mogelijke omstandigheden te ontwikkelen.

De ouderraad geeft de mogelijkheid aan ALLE ouders om oprechte feedback te geven aan de school, waardoor een aangename samenwerking met wederzijds begrip en respect gerealiseerd wordt.

 

Uw bijdrage is belangrijk

 

Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar kan elke ouder die een zoon/dochter heeft die ingeschreven is in OLV Pulhof – ASO, lid worden van de ouderraad. Per schooljaar wordt een zestal keer vergaderd. De data worden via de website bekendgemaakt.

Samen met andere gemotiveerde ouders kan u meewerken aan initiatieven van de ouderraad. De school blijft op deze wijze voor u geen vreemde. Hebt u interesse, kom dan gerust langs of geef een seintje aan de ouderraad via ouderraad@pulhof.be. U bent in ieder geval van harte welkom !

Kan je niet komen maar wil je toch je ding kwijt, neem dan contact op met de ouderraad via ouderraad@pulhof.be.

 

Activiteiten

 

Via de website van de school en Smartschool houden we jullie op de hoogte van de activiteiten van de ouderraad. Hierbij een overzicht van de reeds geplande activiteiten dit schooljaar:

1.    Info-avond voor de ouders

2.   Dag van de leerkracht
“World teachers’ day” wordt over de hele wereld gevierd. UNESCO nam dit initiatief in 1994 om zo haar waardering voor het werk van leerkrachten uit te drukken. Ook in het OLV Instituut Pulhof worden de leerkrachten ASO gewaardeerd voor hun dagdagelijkse inzet en verwend.

3.   Welkom nieuwe ouders bij inschrijvingsmoment
Met een tas koffie of iets lekker fris, verwelkomen wij graag de nieuwe ouders bij het inschrijven van hun zoon/dochter, reeds van ’s ochtends vroeg …

4.   Tuinfeest 

Het hoogtepunt van het schooljaar is ongetwijfeld het Tuinfeest van de school. Ook op deze activiteiten steken wij als ouderraad ASO een handje toe.

Bij tal van andere activiteiten zorgt de ouderraad voor een drankkraampje om u de gelegenheid te bieden kennis te maken met onze actieve leden en feedback te geven omtrent onze activiteiten en de werking van de school.